28 november 2021

Boerenkool Stamppot

Boerenkool stamppot
Deze boerenkool heb ik ooit gemaakt omdat Nick zei dat hij boerenkool alleen met mosterd lekker vindt en ik vind dat er iets zuurs bij hoort. En er zit een kleine oosters twist in. Erg makkelijk om te maken.

Ingrediƫnten:

  • Zak boerenkool 300 gram
  • 10 middelgrote aardappelen 200 gram gerookt ontbijtspijk in reepjes gesneden. 
  • 1 grote rookworst van de slager
  • Mosterd
  • Balsamicoazijn
  • Komijnpoeder
  • Scheutje melk
  • Klont roomboter
  • Evt. augurkjes

Aardappelen schillen, wassen en opzetten met een water, boerenkool erbij, aan de kook brengen. Vuur laag, rookworst erbij en een half uurtje op laag vuur laten koken. 

In een klein koekenpannetje, spekjes knapperig bakken. 

Boerenkool afgieten boven een kommetje, water even bewaren. 

Boerenkool stampen met de melk, boter, spekjes en flink plop komijn erbij doen. 

Het vet van de spek weer warm maken, balsamicoazijn erbij gieten een flinke scheut, eetlepel mosterd erbij roeren en het water van het afgieten van de boerenkool. Even aan de kook brengen en je hebt een heerlijk jus. 

Eet smakelijk