Broccolisoep |
Wat heb je nodig?
- Soeppan van 2 liter met deksel
- Staafmixer
- Tijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 flinke uien
- 3 tenen knoflook (of iets minder als je daar niet van houdt)
- 1 stronk broccoli
- 1 liter water
- 1 blokje biologische groentebouillon (Zonnatura)
- 1 stukje gember van ongeveer 1 cm, geschild
- 1 Spaanse peper zonder pitjes of een schepje sambal trassi
- 1 theelepel kurkuma
- peper
- zout
Bereiding
Doe een eetlepel olie in de soeppan.
Snijd de uien in stukken en bak ze in de olie.
Voeg daarna de knoflook toe.
Snijd de broccoli in grove stukken, was deze en doe ze in de pan.
Doe er een liter water bij en het blokje groentebouillon.
Snijd de gember in stukjes en doe deze erbij.
Deksel op de pan en 10 minuten laten koken.
Mix het tot een homogene massa met een staafmixer.
Maak het op smaak met peper en zout.
Doe een eetlepel olie in de soeppan.
Snijd de uien in stukken en bak ze in de olie.
Voeg daarna de knoflook toe.
Snijd de broccoli in grove stukken, was deze en doe ze in de pan.
Doe er een liter water bij en het blokje groentebouillon.
Snijd de gember in stukjes en doe deze erbij.
Deksel op de pan en 10 minuten laten koken.
Mix het tot een homogene massa met een staafmixer.
Maak het op smaak met peper en zout.